Започва излъчване на HBO HD – телевизията за твоята плазма!

HBO HD – първият филмов канал във висока резолюция (HD) на българския пазар

От 1 май HBO България стартира high-definition (HD) версия на основния НВО канал, HBO HD, което означава 1080i HD резолюция в 16:9 формат на картината и Dolby Digital 5.1 и 2.0 качество на звука.

Към днешна дата HBO HD се предлага в мрежите на операторите „Булсатком” и blizoo като HBO България преговаря и с други свои партньори за разпространение на канала в техните мрежи.

„С този старт, HBO HD се превръща в първия филмов канал във висока резолюция в България и отговаря на големия интерес на модерния български зрител към висококачествен high-definition филмов канал”, казва Търговският и маркетниг директор на НВО България, Димитър Нойков.

От най-новия член на филмовото семейство на НВО би могъл да се възползва всеки клиент с Full HD или HD ready телевизор. „Чрез дообогатяването на пакета от HBO канали с канал във висока резолюция, НВО  остава верен на амбицията  си да предлага повече съдържание и качество към настоящия абонамент за HBO”, добавя Димитър Нойков от НВО България. „Разбира се, това е  решение, което всеки един оператор съобразява със своята търговска политика и подход спрямо абонатите си и пазара”, добавя той.

HBO HD притежава най-характерната черта на НВО – филмите да не бъдат прекъсвани от реклама. HBO HD също предлага около 100 различни заглавия месечно, близо 25  от които са премиерни за ТВ екран в България, както и признатите и обичани оригинални НВО продукции като „Сексът и градът“, „Истинска кръв“, „Престъпна империя“ и др.

Зрителите на НВО HD ще могат да се насладят на вече превърналата се в култ най-нова оригинална НВО продукция Game of Thrones, чиито епизоди се излъчват в България по-малко от денонощие след премиерата в САЩ – всеки понеделник, от 22:00 ч. На 8 май  пък, отново по-малко от 24 часа след премиерата отвъд океана, е българската премиерата на заснетия специално за НВО филм-концерт Lady Gaga Presents the Monster Ball Tour: at Madison Square Garden – “първата в света” – според самата изпълнителка – „електро поп опера”, която със сигурност ще е впечатляващ спектакъл за HBO HD зрителите.

В момента най-пълният вариант на филмовия пакет на НВО, който се предлага в Балгария, включва основния канал НВО, комедийния HBO Comedy, канала за истинските кинолюбители Cinemax и излъчването  с ден изместване на програмата Cinemax 2, както и удобния за зрителите HBO+1, където програмата на НВО е изместена час назад.

ЗА НВО HD

HBO HD, който излъчва във висока резолюция, е стартиран през април 2008 г. и в момента може да се гледа в Полша, Унгария, Чехия и Словакия от региона на НВО Централна Европа. HD е новаторска технология, която дава по-голям детайл при по-широк формат на картината и така по-точно наподобява качество на филмова лента, съчетано с по-пълен звук с компакт диск качество. С НВО HD можете да гледате филми по-ясно, по-отчетливо, по-добре.

 
По темата: , ,