Започва минисериал с прочутия „Инспектор Валандер“

На 4, 5 и 6 юни, събота, неделя и понеделник от 21:00 по AXN
ИНСПЕКТОР ВАЛАНДЕР (Wallander)
драма, Великобритания / Швеция / САЩ / Германия, 2008
1. сезон, 1. – 3. епизод
с Кенет Брана, Сара Смарт, Сейди Шимин, Том Хидълстон, Джени Спарк

В поредицата на ВВС Кенет Брана е в ролята на прочутия инспектор от романите на Хенинг Манкел Курт – Валандер – успешен полицай, с темпераментен характер и с проблеми с чашката.

Инспектор Валандер живее и работи в Илстад – малко градче в южна Швеция. Той е човек на средна възраст, който има склонността да яде нездравословна храна, да не си доспива, да пие прекалено много и да не се движи достатъчно. Освен това понякога нарушава закона, ако разследването му го изисква.

Илстад се намира точно на границата между някогашния Източен блок на Европа и модерна Швеция. Затова е и подходящо място за всякакви проблемни индивиди на обществото – достатъчно работа за Валандер.

Той е толкова отдаден на работата си, че не забелязва кога бракът му се разпада. Той се развежда със съпругата си Мона и остава в леко обтегнати отношения с дъщеря си Линда и възрастния си баща.

В 90-минутните серии инспекторът ще разследва заплетени случаи, в които са замесени както шведи, така и хора от различни други националности.

Видео анонс:

 
По темата: , ,