Започва нов сериал за Робин Худ, пуснат е специален сайт!

TV7 започва излъчването на сериала “Робин Худ”

От 31 май националната ефирна телевизия TV7 започва излъчването на първи сезон от приключенския сериал „Робин Худ”. Сериалът на BBC ще се излъчва всеки вторник, сряда и четвъртък от 20.40 ч. и е с участието на актьорите Джонас Армстронг, Гордън Кенеди и Сам Трутън.

„Робин Худ” е британска продукция от 2006 г. и представлява съвременна трактовка на легендата за едноименния герой по идея на Фоз Алан и Доминик Мингела.

В него Робин, граф на Хънтингтън, се завръща у дома след свещената война под командването на крал Ричард. Стъпил на родна земя след дълго отсъствие, Робин скоро разбира, че и тук го очаква не по-лека битка. Този път той трябва да се изправи срещу местния пристав, под чието управление обикновените хора изнемогват от непосилни данъци, корупция и терор. Заедно с група онеправдани мъже, поставени извън закона, Робин повежда битка за правата на бедните и онеправданите хора на Нотингам.

Във връзка с излъчването на сериала, TV7 стартира и специален сайт, посветен на епизодите на адрес http://robinhood.tv7.bg . На него са достъпни много снимки и информация за актьорите и епизодите. Разработена е и секция с онлайн игри, в които участниците ще могат да влязат в образа на различни герои от сериала и да изпробват своя точен мерник, съобразителност и бързина.

През 2008 г. сериалът „Робин Худ” е номиниран за „Най добър международен сериал” от Американската филмова академия за научна фантастика и фентъзи.

Видео от сериала:

 
По темата: , ,