Защо „Господарите“ отидоха от „Нова“ в bTV – цялата истина!

В кризата „Господарите“ решили да заложат на сигурното

Магърдич Халваджиян разкрива пред новия брой на „Капитал“ защо продуцентската му къща Global Films спря да работи с „Нова„, а премина в bTV, барабар с „Господари на ефира“, „България търси талант“ и „Пълна лудница“.

През 2009 година от bTV предложили на Global Films 3-годишен ЕКСКЛУЗИВЕН договор, който бил много добре финансово подплатен. Това означава, че фирмата може да работи само и единствено с bTV.

Тримата съдружници – Магърдич Халваджиян, Джуди Халваджиян и Асен Чанков – били разединени. Тогава те поискали среща с „Нова телевизия“ и откровено разказали каква е ситуацията, като поискали дългосрочен договор подобен на предлагания от bTV. Новите собственици на Нова телевизия обаче не знаели за важността на „Господари на ефира“ и отказали. И ето ги – „Господарите“, Димитър Рачков и Мария Игнатова вече трета година се подвизават в bTV! Но вече сме в последната година, в която ексклузивният договор действа, ако съдим по думите на Халваджиян! Дали предстоят нови размествания…?

Осем месеца след като „Господарите“ напуснали Нова телевизия, от медията признали грешката си, че са ги изпуснали. Поискали нови преговори, но вече било късно.

Статията можете да прочетете тук – http://prnew.info/sigurnostta-predi-vsichko/

Вижте и интересно интервю с Магърдич Халваджиян – http://prnew.info/chovekyt-zad-kadyr/