Защо Супер Бианка мръзне в затвора?! Гледа Отряд 13! (снимки)

Концерт-промоция на дебютният албум на затворническа рок-банда „Отряд 13”

„Отряд 13” предизвикаха мощен рок трус в Казичене

„Не е модерно да си бандит „Отряд 13”

На 18.05.2010г. в 13:00 ч. се проведе концерт-промоцията на дебютния албум на затворническата рок-група Отряд 13 – „От другата страна”. Мястото на събитието бе затворническо общежитие „Казичене”.

На въпроса „Защо” – момчетата от групата отговориха кратко и ясно – „От тук започна всичко и е редно да завършим първия цикъл точно тук”. Албумът им бе записан по време на престоя им в затвора и впоследствие беше смесен, докато музикантите излизаха един по един от „къщата на Темида”. Той съдържа 10 авторски песни, като гост-музиканти взели участие в него са: Наско от Б.Т.Р., Красимира Семерджиева, Сборен състав от музиканти на софийската филхармония под диригентството на Владимир Джамбазов.

Спектакълът бе изпълнен с много „пандизчийски изненади”. Освен официално поканените гости и журналисти, по-голямата част от публиката бяха лица лишени от свобода, изтърпявайки своите присъди в затворническото общежитие.

Въпреки лошите метерологични условия, бандата излезе по неповторим стил, извозена от коли на съдебната охрана, съпроводени от полицейски патрулки с включени сирени, докато музикалният фон бе изпълнен с звуци на вериги и тряскане на килии.

След като момчетата заеха своите места на сцената, интродукцията на първото им парче „Партия шах”, бе слята с изумителния старт на събитието.

Водещ бе небезизвестният комик и продуцент на групата – Владислав Карамфилов – Въргала, който допринесе за едно изключително представяне на албума.

Концертът продължи с появата на Красимира Семерджиева – гост-вокал в Дебютното им парче – „Няма никой до теб”, облечена по начин, който накара нестандартната публика да втренчи очи в сцената.

Песните на бившите затворници имат социално послание – а именно, че не е модерно да си бандит. На две от парчетата атмосферата се нагорещи от девойки по оскъдно облекло, които танцуваха в ритъм с музиката.

Сред бурните аплодисменти взе участие и Наско от Б.Т.Р. Уникалният му глас прозвуча в песента „Един миг преди”, по неповторим начин.

В кулминацията на спектакъла се появиха 8 красиви момичета – сборен състав от софийска филхармония. Всичките те, официално облечени, заеха своите места зад иснтрументите си.

На сцената излезе и небезизвестният Владимир Джамбазов, който дирижираше оркестъра на последното парче от албума – „Историята на Х.П.”. Тази финална щриха обърна прожекторите към една друга светлина за групата, а именно, че музиката не е само вдигане на шум. След светлинните и пиро ефекти, концертът завърши с бурни овации от страна на гостите, като след края публиката остана удивлена.

Изненадите не свършваха до тук. Специално за кетъринга на събитието се грижеха лишени от свобода, които се водят на работа в затворническата столова. Менюто се състоеше от леща и хляб – обедното меню на затворниците.

За всички почитатели на групата, които искат да си закупят тяхното първо CD, могат да го направят директно през сайта на групата – www.otriad13.com, както за целта е нужно да оставят координати за куриерската фирма, която ще го достави директно до техният дом или офис. Албумът също така се продава в разпространителските мрежи на Орфей Мюзик.

Ако искаш да видиш не само мръзнещата Бианка, разгледай останалите 711 снимки!
Групата Отряд 13 е подкрепена от:
Ген. Петър Василев – Главна дирекция за изпълнение на наказанията,
Министерство на правосъдието,
Николай Павлов – бившият началник на ЗО „Казичене” и настоящ кмет на община Тетевен,
Цонко Цонев – кмет на община Каварна,
Йорданка Фандъкова – кмет на столична община,
Илиян Попов – София Ауто,
Владислав Кирилов – МАЛ МУК,
Ваньо Янкулов – ИСТРА
Лично от г-н Владимир Генов, без чиято подкрепа събитието трудно щеше да се състои.
и много други.

 
По темата: