Завесата над продължението на „Стъклен дом“ се повдига! (+ВИДЕО)


Голямо престъпление предстои в „Стъклен дом“

Голямо престъпление ще бележи новия сезон на „Стъклен дом„. Вече се подготвят три възможни финала на сезона. Как сценаристите на „Стъклен дом“ решават съдбата на героите в любимия на зрителите сериал, разказва Габриела Наплатанова в репортаж за bTV:

Шестима сценаристи измислят драматичния сюжет на „Стъклен дом” и решават съдбата на 12-те герои в сериала.

„Има задължение всички да обичат всички герои. Не можеш да пишеш човек, когото не разбираш – той ще звучи плоско и елементарно. Спорове има всеки ден – те понякога са толкова ескалиращи, че не знам съседите с какво впечатление остават за нас”, сподели сценаристът Теодора Василева.

Най- трудно се пишат любовните сцени.

„В една любовна сцена големият риск е да не прозвучат сапунено, мелодраматично – затова се пренаписват най- често”, каза още тя.

За да бъде адекватна всяка сцена, се прави прецизно проучване, независимо дали става дума за болница и Агенцията за национална сигурност.

„Най-трудни ни бяха термините от бизнеса”, призна на свой ред Екатерина Цветанова.

Сценаристите работят върху епизодите за края на ноември. Но главните събития и посоки на героите вече са решени. На една дъска са събрани всички драми, емоции и обрати. Те се побират в двайсет квадрати.

„Това което ще разкрием за втория сезон на „Стъклен дом” – зрителите ще видят едно голямо престъпление. Другото, което е много важно – няма да има епизод без нещо драматично и изненадващо.

Това е нашата цел, така че зрителят няма да си поеме въздух в нито един момент”, категоричен е Георги Иванов.

Сценарният екип обмисля три варианта на финал. Идеите за сюжета се взимат и от мненията на феновете, които вече са събрали и култовите реплики на героите във форума на „Стъклен дом”.

„Това е сценарият на 1 епизод след лятната ваканция. Всяка една реплика, скоро любими реплики на феновете, се съдържа тук“, показа Невена Горянова.

В очакване на „Стъклен дом“ – не пропускайте да намерите Фейсбук страницата на сериала!

Феновете на българския сериал вече са в трескаво очакване на новия втори сезон на хитовия филм. Из социалните мрежи се понесоха лъжливи слухове за датата, на която ще стартира новият сезон.

През целия период на лятната почивка (който още не е приключил) PR-ите на сериала се грижеха за всякакъв вид комуникация с феновете. Последната информация, която се появи във Facebook e под формата на кадри от новия сезон с кратък коментар под всяка снимка.

Това кара много от почитателите да се замислят какво точно ще се случи с любимите им герои. Под кадъра с Радина Кърджилова, чиято героиня се очаква да претърпи най-голяма трансформация, пише: Не издържам повече, а под този с Елена Атанасова: Не познавате напълно Елена Атанасова.

Може би най-голяма изненада е изказването на героя на Калин Врачански – Камен (Не ме познавате още!) и на Юлиян Вергов (В затвора ли отивам?!).

Още преди края на първия сезон из форумите се говореше, че Димитър Касабов ще се върне в своя дом и при жена си Боряна, което се оказва съмсем вярно предположение (под кадъра с Боряна пише: Какви хубави цветя, Димитър!).

Оказва се, че сценаристите на сериала могат да черпят множество идеи за развитието на действието в „Стъклен дом“ от почитателите на продукцията. Част от затаилите дъх в очакване фенове успяват да „разконспирират“ почти изцяло предстоящото. Но все пак всички са в очакване да видят отново на малкия екран своите любимци.

Инфо за предстоящото голямо престъпление и инфо от кухнята: bTV
Инфо за информацията, появила се във Фейсбук: BLife

 
По темата: