Жан Рено в „22 куршума“ по Нова (L’Immortel)

Акценти от филмовата програма на Нова телевизия за 12 и 13 май 2012, събота и неделя

12 май, събота, 13.45 часа
Добре дошъл у дома, Роско Дженкинс (Welcome Home Roscoe Jenkins)
2008 / САЩ
Режисьор: Малкълм Лий
В ролите: Мартин Лоурънс, Маргарет Ейвъри, Джеймс Ърл Джоунс, Джой Брайънт, Майкъл Кларк Дънкан и др.
Жанр: Комедия

Гледай видео анонс онлайн

В тази комедия с участието на Мартин Лорънс самотен баща, който тъкмо е пожънал успех като водещ на скандално телевизионно токшоу, започва да се съмнява в поетия от него път, когато се завръща у дома за тържеството по случай 50-годишнината от сватбата на родителите му в компанията на известната си годеница – телевизионна риалити звезда…

12 май, събота, 23.15 часа
Брадвата (Le Couperet – The Ax)
2005 / Франция, Белгия, Испания
Режисьор: Коста Гарвас
В ролите: Хосе Гарсия, Катрин Виар, Оливие Гурме,Улрих Тукур, Криста Тере и др.
Жанр: Криминален

Гледай видео анонс онлайн

Бруно Давърт има всичко: любяща съпруга, две здрави отраснали деца и успешна кариера като директор в хартиената промишленост. Животът е от хубав, по-хубав, но може да стане доста по-лош, което и се случва, когато компанията взема решение да се премести в Румъния. Първоначално Бруно е във възторг от свободата си и голямото обезщетение, но след двугодишно търсене на работа започва да се отчайва. Времената са трудни! Вместо да продължи с безкрайната поредица от автобиографии и интервюта с предрешен край, Бруно решава да вземе нещата в свои ръце и измисля план – да проучи и ликвидира един по един евентуалните си конкуренти.

13 май, неделя, 22.20 часа
22 куршума (L’Immortel – 22 Bullets)
2010 / Франция
Режисьор: Ришар Бери
В ролите: Жан Рено, Кад Мерад, Марина Фоа, Жан-Пиер Дарусен, Ришар Бери и др.
Жанр: Екшън-трилър

Гледай видео анонс онлайн

След дълга, брутална и успешна кариера в марсилската мафия Шарли Матей влиза в правия път. Три години той е живял спокоен живот, изцяло отдаден на съпругата му и двете им малки деца. Но една зимна сутрин е оставен да умре на доковете на старото пристанище с 22 куршума в тялото си. Въпреки това той оцелява, след което се впуска в издирването на Тони Закия – единствения, който би се осмелил да се опита да го убие. Закия е допуснал само една грешка: провалил се е.