Жан Рено в „Леон“ по БНТ – видео

Акценти от филмовата програма на БНТ (26.08 – 1.09.2012 г.)

 

ВТОРНИК – 27.08.2013

 

18.45 –  ДИВИ РОЗИ /Канада, 2008 г/ – I сезон, 13 епизода               

5 серия: Издирването на иконата, изобразяваща извънземни продължава. Така децата се запознават с дядо Иван, който стопанисва църквата и местното килийно училище. Дядо Иван с охота разказва на децата за църквата и училището. Децата са заинтригувани от училището и от начина на обучение в него. Менухин мечтае един ден като си купи магаренце да разхожда с него чужденците до килийното училище. За целта той съставя бизнес план, в който всички се включват с ентусиазъм – децата правят сувенири от рапани и ги продават. Всичко върви добре докато един ден Фани вижда как Тони продава на улицата сувенири. Следва нова разправия в семейството, но вече нищо не може да разкъса дружбата между децата. /54,55/

 

СРЯДА – 28.08.2013

 

18.45 –  ДИВИ РОЗИ /Канада, 2008 г/ – I сезон, 13 епизода               

6 еп: Дилън прави предложение на Дейвид за компромисно решение на проблема с петрола в „Ривъркрос”. Луси напуска работата си като сервитьорка и става асистентка в голям офис. За изненада неин пряк шеф е Адел. Питър пропуска среща с Кейт и това допълнително влошава отношенията им. Дейвид кани Дилън на вечеря в дома си, за да разговарят за петрола в „Ривъркрос”.

ЧЕТВЪРТЪК –  29.08.2013

 

19.00 – ДИВИ РОЗИ /Канада, 2008 г/ – I сезон, 13 епизода

7 еп: Шарлът започва да се среща с Джуд, младеж – природозащитник. Уил и Луси признават чувствата си един към друг. Питър не може да преживее раздялата с Кейт, дрогира се и е блъснат тежко от кола. След вечерята у Дейвид, Дилън изчезва. Маги упорито го търси. Разхождайки се, Шарлът се натъква на трупа на Дилън

ПЕТЪК –  30.08.2013

 

12.40ВОЙНАТА НА ТАРАЛЕЖИТЕ /България, 1978 г/ – 5 сериен тв филм

4 серия: Учителката отхвърля идеята за включването на баскетболното табло като тема и децата решават сами да се справят с проблема. При опита им да отвоюват игрището си, те се сблъскват с непреодолими пречки. /65,15/

 

18.45 – ДИВИ РОЗИ /Канада, 2008 г/ – I сезон, 13 епизода

8 еп: Започва полицейско разследване за смъртта на Дилън. Бригс успява да разбере, че е правено проучване за петрол в „Ривъркрос”, свързва го със смъртта на Дилън и изнудва Дейвид за пари. Ребека узнава, че Бригс е дезертьор от американската армия и казва на баща си. Двамата прогонват Бригс и подхвърлят улики в дома му, за да бъде обвинен в убийството на Дилън.

 

23.45 – ИЗКАЧВАНЕТО /САЩ, 2010 г./

THE ASCENT

Сценарист и режисьор:  Стивън Джеймс Креацо. Оператор: Джон Сьогрен. Музика: Грег Милър. В ролите: Джоузи Дейвис, Уилам Макнамара, Мартин Коув, Кортни Гейнс, Майкъл Спелман, Дейвид Чокачи и др.

Гледай видео анонс онлайн

Планинският водач Емили Уилкс е принудена да отведе група мъже до опасния Дяволски връх. Но по време на прехода тя ще има възможност да отмъсти за смъртта на годеника си, който е бил убит преди година на същия Дяволски връх.

Субтитри.

 

СЪБОТА – 31.08.2013

 

8.05 – РАЗКАЗВАЧЪТ /САЩ, Великобритания, 1987 г/ – 9 х 25 мин. детски игрален

6 еп – Истинската булка: По мотиви от стара немска народна приказка. Аня е сираче, което живее при жесток трол. Бял лъв я избавя от него и тя се превръща в принцеса, а градинарят в принц. Двамата се сгодяват, но годеникът изчезва преди сватбата. Аня тръгва да търси своя любим и отново се появява на помощ белият лъв.

 

09.30 – Лятна киноваканция: ПАТИЛАНСКО ЦАРСТВО /България, 1980 г/ – 20 епизода

8 еп. – КАКВО ЧУДО СТАНА – В желанието си да се подмлади, баба Цоцолана всяка вечер се маже с крем. Една вечер моли Патилан да й подаде крема в леглото. В тъмното, момчето й подава вместо крема, боя за обувки. И на сутринта, става каквото става, когато съседката вижда баба Цоцолана и не може да я познае.

 

10.25 – Лятна киноваканция: ХАЙДИ  /САЩ, 1993 г/ – 2 части       HEIDI

Сценарист: Джийн Розенбърг. Режисьор: Майкъл Роудс. Оператор: Денис Люистън. Музика: Ли Холдридж. В ролите: Джейсън Робардс, Джейн Сиймор, Шаан Филипс, Лекси Рандъл, Патриша Нийл и др.

1 част: Хайди е осемгодишно номиченце, което е сираче. Тя живее във Франкфурт. След смъртта на майка й се налага да отиде в Алпите при дядо си, когото не познава. Йохи е мълчалив и отчужден старец. В планината Хайди открива себе си, усеща свобода и щастие. Запознава се с овчарчето Питър, който става най-добрият й приятел.

Дублаж

 

17.30 – Виж ВВС: ИСТИНСКИЯТ АМЕРИКАНЕЦ: ДЖО МАККАРТИ /Германия, 2011 г/ докум. филм

REAL AMERICAN – JOE MCCARTHY

Режисьор: Луц Хахмайстер. Участват: Джон Сешънс, Джъстин Уодъл, Тристан Гравел

Гледай видео анонс онлайн

Документална драма за личността на Джоузеф Маккарти – влиятелният американски политик, който в ерата на Студената война се прочува с яростните си антикомунистически обвинения. Филмът не само показва биографични моменти, свързани с възхода и падението на Маккарти, но и разкрива начините за манипулиране на общественото мнение чрез медиите и политическите машинации.

 

19.00 – САМОТНО ДЪРВО НА ХЪЛМА /САЩ, 2009-2010/ – VII сезон – 22 х 40 мин.

14 еп: Сестрата на Хейли и Куин демонстрира връзката си с бившия съпруг на Куин. Трите сестри стигат до сериозен конфликт. Джулиан предлага на Брук да бъде художник по костюмите на филма, който снима.

 

20.45 – МЕДЕН МЕСЕЦ С МАМА /САЩ, 2006 г/
HONEYMOON WITH MOM
Сценарист: Дуейн Пул. Режисьор: Пол Кауфман. Оператор: Харис Дон. В ролите: Шели Лонг, Джак Скалиа, Вирджиния Уилямс, Ерик Джонсън и др.

Гледай видео анонс онлайн

След несъстоялата се сватба Шанън все пак заминава на меден месец, но … с майка си. Обаче Марла, която ръководи преуспяващо списание, има и други планове за това пътешествие. Иска да извлече дивиденти от това и да съчетае полезното с приятното. След куп недоразумения и комични ситуации майка и дъщеря постигат съгласие – те много се обичат и държат една на друга. Разплита се и тайната за бащата на Шанън.

Дублаж

 

НЕДЕЛЯ – 1.09.2013

 

09.25 – Лятна киноваканция: ПАТИЛАНСКО ЦАРСТВО /България, 1980 г/ – 20 епизода

9 еп. – ИЗЛЕТ – Баба Цоцолана повежда патиланците на излет в планината. Там сядат да похапнат и когато се налага да изкачат една височина, бабата която е преяла не може да го стори. Тогава Данчо я подплашва, че към нея лази гущер.

 

10.22 – ХАЙДИ  /САЩ, 1993 г/ – 2 части     

2 част: Хайди променя мрачния си дядо. Силата на планината, красотата на природата са достатъчни за детето. Приятелката й Клара живее в студения Франкфурт. Тя е болна и самотна. Прикована е в количка и въпреки богатството и грижите е нещастна. Убеждава баща си да я заведе при Хайди в Алпите. Там открива вълшебния свят, а приказката се превръща в реалност.

 

14.05 – Лятно кино с БНТ 1: СИРОМАШКО ЛЯТО /България, 1973 г/

Сценарист: Братя Мормареви. Режисьор: Милен Николов. Оператор: Румен Георгиев. Музика: Борис Карадимчев. В ролите: Георги Парцалев, Иван Кондов, Татяна Лолова, Ицхак Финци, Милен Пенев, Леда Тасева и др.

Гледай онлайн

С много хумор и тъга са разкрити неволите на току-що пенсионирания финансов ревизор, превърнат от семейството си в домашна помощница. А на тази възраст той може дори да се влюби…

20.45 – ЛЕОН /Франция, 1994г/

LEON

Сценарист и режисьор: Люк Бесон. В ролите: Жан Рено, Гари Олдман, Натали Портман, Дани Айело и др.

Гледай видео анонс онлайн

Леон е най-добрият наемен убиец в Ню Йорк.Без приятели и семейство той води самотен и еднообразен живот. Когато съседите му са брутално убити, Леон неохотно се съгласява да пази единствения оцелял от семейството – 12-годишната Матилда. Но Матилда търси не само защита, тя иска отмъщение.

Субтитри

 
По темата: , , ,