Жана печели X Factor, пуска хит в началото на 2014 г.

Големите победители в шоуто се оказаха двама

Новият X Factor на България се казва Жана Бергендорф. След безапелационнoто си представяне във финалната вечер, тя зае първо място и остави след себе си Наско – на второ и Ана-Мария – на трето място.

Жана започна с А Little Party Never Killed Nobody, последвано от „настръхващ“ дует с Любо на Purple Rain и Prince. Финалната й песен – I Have Nothing на Уитни Хюстън, вдигна публиката на крака и я накара да скандира името й.

„Благодаря на всички, които ме подкрепяха и на екипа, който ни направи професионалисти, това е ужасно силна емоция“ – бяха първите думи на Жана, след като чу името си на победител.

Победителят в X Factor – Жана, с първи сингъл в началото на 2014

Утвърдено име в родния музикален бранш вече работи и по новия сингъл на рап сензацията в шоуто – Наско

 „Вече имаме селектирани песни за Жана и ще колаборираме с интересни български и чужди автори” – така Саня Армутлиева обяви, че работата по първия сингъл на новия X Factor на България – Жана, вече тече. Тя обеща, че още през февруари-март може да очакваме и първото й видео. Пътуване до Лондон също е част от бъдещите планове на новия победител в музикално шоу №1 в света. Там Жана ще бъде представена на екипите на Syco и Sony Music, които отговарят за артистите на X Factor по целия свят, като най-вероятно ще се срещне и със създателя на шоуто – Саймън Кауъл.

„Това беше моята цел – да стигна дотук”, заяви развълнувана самата Жана. В студиото на „Събуди се” победителката призна, че за нея това е сбъдната мечта и в началото дори не е подозирала, че ще стигне толкова далеч. В ефира на Нова ТВ тя заяви, че иска да покаже на България нещо ново, да вкара в песните нещо различно и да комбинира различни стилове. „Няма какво да ме спре…”, допълни уверено тя.

Сериозни музикални планове предстоят и за втория финалист – рап сензацията в шоуто Наско, който на 21 декември празнува своя 17-и рожден ден. По повод рождения му ден Саня Армутлиева го изненада със специална новина за него – той също ще пътува до Лондон, за да се срещне с екип от световни музикални специалисти. Утвърдено музикално име у нас също вече работи по неговия първи сингъл, който се очаква да излезе през първите месеци на 2014 г. След успешното изпълнение между Ана-Мария и Богомил на финала на шоуто, третият финалист в шоуто – Ана-Мария, може да очаква своя първи дует с финалиста от първия сезон Боги.

Продуцентът на шоуто Маги Халваджиян обобщи успеха на втория сезон на X Factor и благодари на своя екип, че е успял да покаже разнообразието на българския талант и да запази позитивния дух на предаването. Той обаче допълни, че най-сериозната работа за участниците едва сега започва и че единствено от тях зависи как ще използват възможността, която X Factor им е предоставил. Той подари на Саня Армутлиева статуетка с формата на ключ сол с посланието, че предава в нейни ръце талантите, които X Factor е открил, за да продължат успешно пътя си напред.

“X Factor започва сега”, обобщи и Заки, допълвайки, че успехът на всеки един от тях оттук нататък зависи от тяхната дисциплина, търпение, упоритост и амбиция. Той не скри, че изминалите 6 месеца за него са били истинско пътешествие между най-хубавите му години на музикалната сцена и поглед в бъдещето на българската музика.