ЖИВЕЙ АКТИВНО! и със своето куче, водещи – Лео и Играта

„Живей активно! И със своето куче” ще се проведе за четвърта поредна година в столицата

Всеки посетител, довел своят четириног приятел, ще може да научи полезна информация и да получи награди

На 10 октомври (събота), на обособената поляна за кучета в Южния парк в София инициативата „ЖИВЕЙ АКТИВНО! и със своето куче”, отново ще събере на едно място всички любители на активния начин на живот и техните любимци. За четвърта поредна година стотици привърженици на активния начин на живот ще могат да станат част от един незабравим спортен ден, изпълнен с множество възможности за забавления, активности и подаръци. Всички присъстващи ще могат да наблюдават демонстрации, спортни активности за стопани и кучета, както и интригуващо състезание между треньори и да получат полезна информация за правилното отглеждане на своите четириноги приятели.

Фондация „Очи на 4 лапи” ще бъде част от „ЖИВЕЙ АКТИВНО! и със своето куче” за втора поредна година, като и тази година представителите ще запознаят всички присъстващи с дейността си в полза на незрящите хора. На посетителите ще бъде предоставена възможността да станат свидетели на демонстрация на кучета-водачи. През целия ден ще бъдат организирани разнообразни игри с много подаръци, ще бъдат организирани уроци по Dog Frisbee и всички стопани ще имат възможността да покажат на какво са научили ствоите любимци.

Присъстващите ще открият три обособени зони за кучета, като във всяка от тях  ветеринарни специалисти ще се погрижат всички да получат полезна информация за техния любимец според възрастта му. Ще бъдат проведени консултации и уроци, от които стопаните ще могат да научат как да се грижат по-добре за своите най-добри приятели, както и каква храна е подходяща за домашните им любимци в съответния етап от живота им. Освен висчки активности и забавления, посетителите ще имат възможност да станат свидетли на едно изключително интригуващо състезание. Професионални треньори на кучета ще имат задачата да превърнат арената за демонстрации в едно още по-забавно и запомнящо се място.

Тази година „ЖИВЕЙ АКТИВНО! и със своето куче“ ще премине под знака на десетгодишнината на инициативата за балансирано хранене и активен начин на живот „ЖИВЕЙ АКТИВНО!“. И двете кампании целят да разпространят идеята, че здравословният начин на живот е достъпен, а с верен приятел, може да бъде по-забавен и вълнуващ.

Водещи ще бъдат Лео и Играта.

 
По темата: