„Живите мъртви“ – грандиозна световна премиера по Fox Life!

Фокс интернешънъл чанълс (ФИЧ) и AMC обявяват световна премиера на многоочаквания телевизионен драматичен сериал „The Walking Dead

Сериалът ще дебютира в 120 държави, ще бъде преведен на 33 езика и ще бъде гледан в 250 милиона домакинства тази есен

Видео анонс:

Фокс Интернешънъл Чанълс и AMC обявиха световната премиера на многоочаквания сериал “The Walking Dead” (най-веротяно име на български: „Живите мъртви”). Двете мрежи ще излъчат сериала в рамките на една и съща седмица през есента. AMC ще излъчи премиерно първия епизод в неделя, 31 октомври, а през първата седмица на ноември ФИЧ ще го излъчи в целия свят. В България продукцията ще бъде представена по Fox Life.

Телевизионната продукция е на Франк Дарабонт („Изкуплението Шоушенк”, „Зеленият път”) и Гейл Ан Хърд („Терминатор”, „Пришълците”, „Армагедон”, „Невероятният Хълк”), а историята е адаптация на графичния роман на Робърт Къркман. „The Walking Dead ” ще бъде излъчен в 120 държави на 33 езика и премиерата му тази есен ще бъде гледана в 250 милиона домакинства. Подобна премиера не е правена никога досега и това е първият път в историята, когато телевизионен сериал се представя по начин, подобен на филмова премиера по кината.

Сериалът проследява историята в седмиците и месеците след пандемичен апокалипсис на зомбита. Окръжен шериф Рик Граймс пътува заедно със семейството си и малка група оцелели в постоянно търсене на безопасно и защитено място за живеене. Но постоянното напрежение от всекидневното отблъскване на смъртта има висока цена и води мнозина до най-низките дълбини на човешката жестокост. Докато Рик се бори да запази семейството си живо, той ще открие, че всепоглъщащия страх на оцелелите може да бъде много по-опасен от безмозъчните същества, които обикалят земята.

The Walking Dead е адаптация по комикса на Робърт Къркман, публикуван от „Имидж Комикс”. Къркман е един от изпълнителните продуценти на проекта, а трикратно номинирания за „Оскар” Франк Дарабонт („Изкуплението Шоушенк”, „Зеленият път”) е сценарист, режисьор и изпълнителен продуцент. Гейл Ан Хърд („Терминатор”, „Пришълците”, „Армагедон”, „Невероятният Хълк”), ръководител на „Валхала Моушън Пикчърс”, е изпълнителен продуцент. Дейвид Алпърт от „Съркъл ъв Кънфюжън” е изпълнителен продуцент. Чарлз „Шик” Егли („Декстър”, „The Shield: Щитът”, „Ангел на мрака”) е изпълнителен продуцент.

„Фокс Интернешънъл Чанълс” и преди са излъчвали сериали в множество страни, но никога в толкова голям мащаб или едновременно с американска телевизия”, подчерта Шарон Тал Игуадо, старши вицепрезидент на отдел „Оригинални продукции и развитие”.

„The Walking Dead” е изключително новаторски проект и вече е ясно, че ще бъде харесван по цял свят. Предвид медийния шум и очакването на сериала, което вече се наблюдава в световен мащаб и то в толкова ранен етап на проекта, ние искаме да сме сигурни, че ще представим сериала по възможно най-силния начин. Много се радваме, че работим заедно с AMC по този световен „бум”. Това партньорство показва продължаващият стремеж на Фокс Интернешънъл Чанълс да представя висококачествени продукции в световен мащаб”, коментира Игуадо.

„Еволюцията на AMC, целяща да представя „първокачествена телевизия по обикновен кабел” продължава с тази безпрецедентна премиера в целия свят”, каза Чарли Колиър, президент и генерален директор на AMC.

„Световният дебют на The Walking Dead съвместно с партньорите ни от Фокс Интернешънъл Чанълс ще позволи на героите, които Франк Дарабонт и Гейл Ан Хърд съживяват на екрана на АМС, да имат незабавно въздействие върху хората по цял свят. Страхът, драматизмът и добрите сюжети са универсални и ние много се радваме да управляваме апокалиптичният свят след нашествието на зомбитата заедно със страхотните си партньори от ФИЧ.”

АМС и ФИЧ работят в тясно сътрудничество по глобалната маркетингова стратегия, за да осигурят силното въздействие на това събитие от световен мащаб.

The Walking Dead е първият оригинален сериал, притежаван изцяло от АМС. През лятото на тази година ФИЧ обявиха, че са придобили всички международни права за проекта, които включват телевизионните права и правата за домашно видео за всички международни пазари извън Северна Америка.

 
По темата: , ,