„Живот извън закона в Апачите“ и още премиери по History

Ново по History през юли –

ЖИВОТ ИЗВЪН ЗАКОНА В АПАЛАЧИТЕ
Всяка сряда, от 16 юли, 22,00 ч.

Апалачите са планини, простиращи се в продължение на над 2400 км от Ню Йорк до Джорджия. Те са историческа капсула на времето – място, където се оформя определен начин на живот, тясно свързан с лова, залагането на капани и търговията и останал непроменен от началото на 18. в. Кожите, женшенът и домашно приготвеният алкохол са все още основа на тукашната икономика както в ранните дни на заселването на Америка. Принципите на честта, приятелството и планинското правосъдие също датират от онова време и все така са следвани от местните обитатели. В тази нова поредица, действието в която се разиграва в земи, прочути с враждите между клановете, ще проследим ежедневието на няколко фамилии, борещи се за своята част от планинските богатства през един от най-важните сезони на годината – “плодородните месеци” на късното лято до времето на събирането на реколтата.

СЪКРОВИЩАТА НА БАРИ
Всеки вторник, от 15 юли, 22,30 ч.

Тази съвсем нова поредица представя приключенията на един от най-любимите герои в хитовия сериал “Надпревара за находки”, Бари Уайс, докато пътува из Америка в търсене на вещи от изключително забавния му и необичаен списък с антики, с които задължително трябва да се сдобие. Още от 15-годишна възраст Бари е известен като страстен колекционер. В отделните епизоди той взема със себе си и спътници – понякога членове на семейството, друг път – някои от близките си чудати приятели.

НАДПРЕВАРА ЗА НАХОДКИ
6-и сезон. Всеки вторник, от 15 юли, 22,00 ч.

Най-популярната поредица на HISTORY® за търсене на съкровища се завръща и участниците в търговете са готови за още изпълнени с адреналин преживявания. Това е особен вид издирване на съкровища, при което – ако имаш късмет – съдържанието на изоставен склад може внезапно да те направи богат. Сред участниците в търговете има както двадесетинагодишни, дошли да се забавляват и заради приключението, така и женени двойки, гонещи бърза и сериозна печалба. Всички обаче са склонни да създават драми и са готови на всичко, докато преценяват дали съответното хранилище си заслужава… и колко са готови да предложат за него.

РЕСТАВРАТОРИ
5-и сезон. Всеки четвъртък, от 22,00 ч.

“Реставратори” се завръща с пети сезон. В него Рик и неговият екип се надяват да възстановят още много ръждясали антики в предишния им славен вид. Независимо дали става въпрос за кадилак или за машина за продажба на кока-кола Рик неизменно търси най-добрата сделка за неизползвани американски захвърлени вещи, а след това заедно с талантливите си служители ги преобразява в красиви и доходоносни американски антики. Рик е и запален по историята и обича да разказва. В отделните епизоди представя интересни подробности за предметите, които реставрира. Поредицата ни среща и с други незабравими личности като сина на Рик – Тайлър, и брата на Рик – Дейл. Епизодите не само проследяват историята на античните вещи преди и след реставрацията им, но и представят живописната група от роднини и приятели, които ги възстановяват.

 
По темата: