Жорж Ганчев: Първанов ми спря филма, спря ми и предаването!

Първанов обвинен, че бойкотира филм за спасяването на българските евреи

Георги Първанов умишлено спъвал заснемането на филм за спасяването на българските евреи – това е твърдението на Жорж Ганчев, което той изказа в предаването „На инат” по Нова ТВ.

Ганчев сподели: „От известно време организирам заснемането на много важен филм за България по мой сценарий, посветен на спасяването на нашите евреи. Обаче, докато бях в чужбина, хора на Първанов изплашиха един от инвеститорите ми и по този начин ми направиха дупка в предвидения бюджет за филма, която в момента се чудим, как да запълваме.”

Той допълни, че вече имал най-прекрасния екип от 43 човека, сред които едни от най-добрите български актьори. Изпълнителен продуцент на лентата е Боно Бонев, а директор фотография е Емил Топузов, който е работил и със Стивън Спилбърг.

Жорж Ганчев хвърли и още едно обвинение към настоящия президент, а именно, че хора на Първанов в СЕМ спрели предаване на Жорж, което трябвало да бъде излъчено по PRO.BG преди време.

Ганчев, който се кандидатира за президент през 1992г., заяви в „На инат”, че не се стреми към поста повече, но изказа мнението си какъв трябва да бъде следващият президент:

„Следващият български президент трябва да бъде дълбоко прочувствен патриот, на когото му пука  не само за близките му, а и за тези, които създават благата – за бизнеса. Защото точно бизнесът създава работни места и прави оборота в една държава, за да може тя да изхранва и издържа изкуството, културата и спорта.

По адрес на кандидата за президент Волен Сидеров, Ганчев каза: „Болен Лидеров беше точка в пейзажа, когато направихме Националното патриотично обединение през 2005г. Тогава той предложи 14 точки в две страници и в тях имаше само омраза и нищо друго. Аз си казах, че с фашизоиди не желая да работя. Убеден съм, че на тези президентски избори никой няма да му повярва. Той трябва да бъде пратен на Конституционния съд за негови действия, които уязвяват националната сигурност. Няма нужда да създаваме повече Болен Лидеровци в България.”

Жорж Ганчев коментира пред Марк ОСелски, че нямало логика Бойко Борисов да напусне премиерския стол, защото ако го направел, щяло да излезе, че бягал от отговорност и партията му можела да рухне: „Това би било много тъпо, провинциално и нелепо. Аз не вярвам, че той е толкова елементарен да го направи.” – категоричен бе Жорж. Министъра на финансите Симеон Дянков бе окачествен от него като човек, който може да бъде само „един разсилен във Вашингтон, но нищо повече”.