Жулиет Бинош в „Леки момичета“ (2011) по Евроком – видео

Акценти от филмовата програма на Евроком

08 ноември (петък) 21:00ч.
12-ТЕ СТОЛА
Комедия, Русия ,1971, 2 серии /76 +73 мин/
Режисьор: Леонид Гайдай
В гл. роли: Арчил Гомиашвили, Наталия Воробьова, Михаил Пуговкин и др.

Гледай видео запис онлайн

Екранизация по едноименния роман на Иля Илф и Евгений Петров.

Бившият аристократ Иполит Воробянинов води мизерен живот в Съветска Русия. Един ден щастието му се усмихва – преди да умре, неговата тъща му разкрива важна тайна! Тя е скрила семейни диаманти в един от дванадесетте стола от холната гарнитура, които са имали навремето. Проблемът е, че семейството отдавна вече не разполага със столовете. След като гарнитурата бива продадена на търг, отделните столове попадат при най-различни хора.

Заедно с великия комбинатор Остап Бендер, Воробянинов започва дълго, изпълнено с перипетии, издирване на диамантите. За да стигнат до съкровището, Воробянинов и Бендер ще трябва да открият всички собственици на столовете и да потърсят брилянтите във всеки отделен стол …

09 ноември (събота) 00:30ч.
ЛЕКИ МОМИЧЕТА
Драма, Франция-Полша, 2011, 96 мин
Режисьор: Малгожата Шумовска
В гл. роли: Жулиет Бинош, Анаис Демуст, Йоана Кулиг, Кристина Янда и др.

Гледай видео анонс онлайн

Ан /Жулиет Бинош/ е журналистка, която подготвя материал за френското издание на сп. “Elle” на тема проституцията сред студентките. Самата Ан симпатизира на две млади жени : полската студентка Алисия и французойката Шарлот, която живее в една от многото квартири в Париж.

И двете са станали част от секс търговията по различни причини, и докато те споделят проблемите си с Ан, зрителят успява да надникне в ежедневието им.

Междувременно Ан трябва да се справя с буржоазната реалност на собствения си живот. В него взискателният и дистанциран съпруг сякаш е женен за мобилния си телефон, по-големият й син, тинейджърът Флоран, презира родителите си и витае сред облак от марихуана, а по-малкият, Стефан, е пристрастен към плейстейшъна си.