Жури оценява „Фамилия БНТ“ – очаквайте пищни мюзикъли и оперети

Националният музикален театър помага на „Фамилия БНТ” – не пропускай зрелищния културен спектакъл!

Тази седмица запалени от магията на оперетата и мюзикъла са и звездите от „Фамилия БНТ“ в шоуто  „В неделя с…“. Усилената подготовка по представяне на откъси от оперетите „Графиня Марица“, „Царицата на чардаша“ и мюзикълите „Уестсайдска история“, „Човекът от Ла Манча“ и „Моята прекрасна лейди“ тече под вещото ръководство на директора на театъра Марио Николов, който е дългогодишен солист в ДМТ и популярен режисьор в жанра.

Партньори на участващите звезди от „Фамилия БНТ“ ще бъдат: актьорите Богомил Спиров и Александър Мутафчийски и балерините Йоанна Стоянова и Нина Николова от Националния Музикален театър.
Изпълненията ще бъдат оценявани от жури в състав: Марио Николов – директор на Национален музикален театър
Юли Дамянов– главен диригент на Национален музикален театър, Светлин Ивелинов– директор на балета на Национален музикален театър“ – БНТ

Националният музикален театър ще зарадва публиката си и със специална празнична програма за Коледа и Нова година

Трупата на Националния музикален театър ще посрещне своята публика в пълен състав за Коледа. Тази година най-веселият театър ще празнува у дома, където заедно с ярките си звезди ще превърне коледните дни в жадуван фойерверк за любителите на оперетата и мюзикъла.

„Подготвили сме специална коледна и новогодишна програма с любими заглавия, гала-концерти, гости и много изненади за почитателите на нашето изкуство. Убеден съм, че това ще е прекрасен подарък за тях.” споделя директорът на Националния музикален театър Марио Николов.

Празничната Коледна и новогодишна програма е адресирана към всяка възраст и вкус. За най-малките, дядо Коледа ще пристигне с премиерния спектакъл „Снежанка и седемте джуджета” от А. Косев на 18, 22 и 23 декември. Специално за почитателите на вечната оперетна класика се възстановява „Графиня Марица” от Имре Калман със спектакъл на 12 декември.

„Виенска кръв” и „Една нощ във Венеция” са заглавията със запазена марка за празнично настроение от майстора на валса Йохан Щраус-син.

Мюзикълът „Котки” от Андрю Лойд Уебър, който счупи всички рекорди у нас по посещаемост в жанра, също ще присъства в афиша за празниците. И разбира се „Прилепът”, прочутата оперета на Йохан Щраус, с която милиони зрители по света ще посрещнат новата година, сега е и у нас през декември.

Връх в празничните събития са Коледния концерт на 23 декември и Новогодишен концерт на 30 декември от 19.00 ч. В програмата на очакваните гала-спектакли са най-популярните и обичани арии, дуети, ансамбли и танци от незабравими оперети и мюзикъли.

От Музикалния театър обещават много празнично настроение, изненади и незабравими емоции със звездите на театъра от всички поколения,  които освен на сцената ще можете да видите и сред зрителите в салона. Театърът е празнично украсен и очаква своята публика.