Зимни олимпийски игри 2014 онлайн на живо от БНТ

220 часа олимпиада по БНТ през февруари

Националната телевизия ще излъчи всички надпревари от XXII-те зимни игри в Сочи

220 часа олимпиада ще върви по Българската национална телевизия почти през целия февруари, когато светът е олимпиада. От 7 до 23-ти февруари по време на XXII-те зимни олимпийски игри в руския морски курорт Сочи, националната телевизия ще излъчи всяка надпревара.

В навечерието на едно от най-големите спортни събития на годината, БНТ вече „подгрява” зрителския интерес с преки излъчвания на състезанията от Световната купа по ски алпийски дисциплини и биатлон в Йостерсунд /Швеция/, където има засилено българско участие. Малко преди старта на игрите в Сочи през февруари, БНТ ще излъчи и заснет материал от подготовката на нашите спортисти.

За да могат зрителите да проследят всичко, което се случва в Сочи, националната телевизия ще предава отделните дисциплини по двата си основни канала. 110 часа е предвидената продукция по БНТ 1, и 60 часа – по БНТ 2.

На 7 февруари от 18:00 часа българско време БНТ ще излъчи пряко церемонията по откриването на XXII-те зимни олимпийски игри. Всяка вечер е предвидено студио „Днес на игрите”, което ще е с начален час 21:00 часа. То ще е с продължителност 45 минути и ще включва най-интересните събития от деня, коментари на българските участници, преки включвания от студиото на БНТ в Сочи, разговори с гости.

Олимпийската програма на БНТ ще започва в 9:00 часа с алпийски ски и някои от стартовете в сноуборда, по обяд е времето за шорттрек и ски бягане, в ранния следобед са хокейните срещи, а в късния – биатлон. Вечерта БНТ ще излъчва надпреварите във фигурното пързаляне, ски скокове на осветление и отново хокей. БНТ ще излъчи и церемонията по закриването на игрите на 23 февруари от 18:00 часа.

Зимната олимпиада в Сочи ще може да се гледа и на живо по www.sport.bnt.bg и www.bnt.bg

 
По темата: , , ,