„Знамената на бащите ни“ на Клинт Истууд по bTV Cinema, видео

Акценти от филмовата програма на bTV CINEMA за периода 16-22 април 2012 г.

ЧЕТВЪРТЪК, 19 април
23:00 ЧАСА
Все ощe знам какво направи миналото лято
Оригинално заглавие: I Still Know What You Did Last Summer (САЩ, 1998 г.)
Жанр: Трилър, Ужаси, Мистерия
Режисьор: Дани Кенън
В ролите: Дженифър Лав Хюит, Фреди Принз Мл, Бранди, Меки Файфър, Матю Сетъл, Бил Кобс, Мус Уотсън, Джефри Комбс, Дженифър Експозито, Бенджамин Браун, Ред Уест и други

Гледай видео анонс онлайн

Когато се разделихме с Джули Джеймс (Дженифър Лав Хюит), тя тъкмо беше прекарала едно ужасяващо Лято, през което повечето и приятели бяха намерили смърта си от убиеца Бен Уилис.Една година по-късно Джули е в колеж и подържа връзката си с гаджето си Рей (Фреди Принз Мл.), сигурни и спокойни че са успели да убият убиеца, те се готват за луда вакнция за през Лятото на Бахамите.Ваканция получена нензайно откъде от съквартирантката и най-добрата приятелка на Джули-Карла(Бранди).И така групата тръгва за почивка на Бахамите без да знаят кой ги очаква там и как ще превърне живота им и почивката им в кървав Ад.

Препоръчителен родителски контрол. Филмът не се препоръчва за лица под 18 години.

СЪБОТА, 21 април
21:00 ЧАСА
Знамената на бащите ни
Оригинално заглавие: Flags of Our Fathers (САЩ, 2006 г.)
Жанр: Драма, Исторически, Военен
Режисьор: Клинт Истууд
В ролите: Райън Филип, Джеси Брадфорд, Адам Бийч, Джон Слатъри, Бари Пепър, Пол Уолкър, Робърт Патрик, Джейми Бел

Гледай видео анонс онлайн

На огневата линия няма време за страх. За 70 000 морски пехотинци, които се сражават с бомбените взривове и заслепяващите оръдия, кървавата битка за Иво Джима е повече от повратна точка на Втората световна война – тя е определящ момент в техния живот.

В епоса, който The New York Times нарече „грандиозен спектакъл”, носителят на Оскар® Клинт Истууд разкрива единствената, най-велика емоционална истина за войната: бойците може да се бият за родината, но се жертват за другарите си.

Определян от критиката като „филм с величествен заряд и смразяваща провокативност, изумителен подвиг” (Питър Травис, Rolling Stone), „Знамената на бащите ни” е истинска въздействаща история за героизъм и смелост, която трябва да бъде споделена и помнена.