Zone Club празнува Деня на жените – един специален 8-ми март

Тема на месеца: Невероятните жени

Както всяка година, канал Zone Club посвещава март месец на жените, тъй като честваме международния ден на жената на 8-ми март – денят, с който отбелязваме постиженията на всички дами по света в миналото, настоящето и бъдещето. По този повод темата на Zone Club през месец март е „Невероятните жени”, с което отдаваме заслуженото внимание на забележителните и талантливи дами, чиито изключителни постижения в различни сфери на живота са окуражили и вдъхновили милиони други жени по света да разкрият потенциала си напълно.

Zone Club ще ви вдъхновява през целия месец с документални филми за някои от най-интригуващите и преуспели жени в историята – всеки делничен ден от 15:10 и 19:55. Станете част от историите на Селин Дион, Катарина Вит, Деми Мур, Стела МакКартни, Боби Браун, Елизабет Тейлър, Марая Кери, Мадлин Олбрайт, Фрида Кало, Мерилин Монро, Рийз Уидърспуун, Каролайн Кенеди, Силвия Плат, Джаки Кенеди, Типи Хедрън, Алисън Джани, Принцеса Даяна и Лора Ашли.

За да отбележи и самия празник на жените, на 8 март Zone Club ще предложи цяло денонощие с документални филми без прекъсване.

Отпразнувайте този март месец със Zone Club и „Невероятните жени”!

СПЕЦИАЛНО СЪБИТИЕ: Международният ден на жената

8 март – 24 часа със специални празнични програми, начало: 7:00 часа

Акцентите в праймтайма включват:

19:00 Портрет отблизо: Мадлин Олбрайт

Първата жена държавен секретар на САЩ, което я превръща в една от най-влиятелните жени в света. По верме на управлението на Клинтън, Мадлин Олбрайт използва позицията си за поддържане на световния мир чрез дипломация и става модел за подражание на жените навсякъде.

19:55 Портрет отблизо: Боби Браун

Професионалният гримьор на някои от най-популярните лица. Изключителният й талант и успехи спечелват уважението дори на конкурентите й. Ще научите историята на една практична гримьорка, която последвала интуицията си и се превърнала в световно известно име.

20:45 Фрида Кало

Фрида Кало (6 юли 1907 г. – 13 юли 1954 г.), родена като Магдалена Кармен Фрида Кало и Калдерон, е световно известна мексиканска художничка. В картините си използва живи цветове, а стилът й е повлиян от културата на Мексико и европейските течения в изкуството, включително и Реализъм, Симболизъм и Сюрреализъм.

21:35 Портрет отблизо: Мерилин Монро

Изминали са повече от 30 години от смъртта й, но легендата за Мерилин Монро все още е жива. Въпреки огромната й слава, малцина са познавали истинската жена, криеща се зад светлините на прожекторите… дори малцина са знаели истинското й име – Норма Джийн.

22:30 Деми Мур

Първата по-сериозна изява на Деми Мур е в хитовия телевизионен сериал „General Hospital” и след това тя се присъединява към холивудската група от млади актьори „Брат Пак” във филма „Пожарът на Свети Елмо” от 1985 г. Но участието й във филма „Призрак” от 1990 г. директно я изпраща в списъка на първокласните актьори и утвърждава Деми и съпруга й Брус Уилис като най-влиятелната холивудска двойка. До 1998 г. лошите сценарии и провален брак отнемат позициите на Мур и тя се оттегля с дъщерите си в Айдахо. След 2000 г. тя прави триумфално завръщане в света на киното като продуцент на един от филмите от поредицата за Остин Пауърс и с уверената и грациозна походка на плажа по бански в „Ангелите на Чарли: Газ до дупка” през 2002 г. Днес Деми Мур е отново в Холивуд, където живее със съпруга си Аштън Кътчър.

23:20 Рийз Уидърспуун

Рийз Уидърспуун започва кариерата си в местни реклами в Нашвил, но бързо получила по-сериозни ангажименти. На 14-годишна възраст Рийз се явява на отворено прослушване за роля във филма „Човек на Луната” и с изненада разбира, че е избрана за една от главните роли. Следват още роли и само три години по-късно тя е готова да прекъсне за кратко процъфтяващата си кариера, за да изучава английска литература в Университета Станфорд.

Ролите й в „Страх” и „Магистрала” доказват, че тя е изгряваща млада звезда, която не се страхува да поема трудно роли и благодарение на хитовете „Професия блондинка” и „Сватбен сезон”, тя се превръща в призната актриса, която привлича публиката в киносалоните. Със забележителното си изпъление на ролята на Джун Картър Кеш в биографичния филм „Да извървиш пътя”, Уидърспуун вече е призната и от Академията с „Оскар” за най-добра женска роля.