Звездата на мамбото Herman Olivera гостува в Sofia Live Club

Sofia Live Club представя вечер на мамбото с ТУМБАИТО и световноизвестната звезда на латино модерния джаз  ЕРМАН ОЛИВЕРА

На 21.01.2010 година от 22.00 часа, Sofia Live Club ще се превърне в „ дом на мамбото”, пресътворявайки духа и атмосферата на нюйоркския клуб „ The Palladium ”.

Ценители и почитатели на латиамериканските джаз ритми, ще имат възможността да се веселят в компанията на добре познатите ТУМБАИТО и специалният гост ЕРМАН ОЛИВЕРА.

Луди танци, латино ритми и подобаваща атмосфера ще са само малка част от настроението за вечерта.

В средата на миналия век клубът е едно от най-популярнигте и престижни места в Ню Йорк благодарение на „великите трима”: Тито Пуенте, Тито Родригез и Мачито. В онези дни няма DJ-и, които да запълват с музика времето между изпълненията на групите, а „големите трима” си спечелват невероятна слава, защото от  всяко свое мамбо изпълнение правят хит.

Специално за концерта “Mambo Night” в Sofia Live Club пристига едно от най-уважаваните и известни имена в латиноамериканската музика – Herman Olivera (Ерман Оливера), пял и записвал със самия Тито Пуенте. През май месец тази година Ерман Оливера заедно с Франки Моралес (Frankie Morales), Калин Вельов и група TUMBAITO се превъплътиха в образите на „великите трима” – Мачито (Machito), Тито Родригес (Tito Rodriquez) и Тито Пуенте (Tito Puente). Тогава в рамките на 5-ия БГ Фанта Салса Фестивал холандският хореограф Ерик Лалта поднесе на софийската публика спектакъла „Mambo Night”, а тримата изпълнители подариха музиката си сред декорите на The Palladium.

Вечерта на 21 януари посетителите на Sofia Live Club отново ще се пренесат в далечната 1950-то, когато мамбо ритми ще завладеят най-добрата сцена за жива музика. Заедно с Калин Вельов и група TUMBAITO, Ерман Оливера ще зарадва българската публика с двучасов концерт с най-популярните и обичани латино джаз парчета в стила на мамбото.

Цена на билетите:
22 лева – предварителни продажби,
25 лева – в деня на концерта

Виж Herman Olivera and Walakata – Zappa:

 
По темата: