Звезди откриват роднините си по Zone Reality (и още нови предавания…)

Акценти в програмата на Zone Reality – септември 2010

НОВ СЕЗОН: Кой мислиш, че си?
(WHO DO YOU THINK YOU ARE?)
От 9 септември, всеки четвъртък, 15:45 и 20:50

Шест знаменитости ще се впуснат в търсене на корените си, за да разкрият какъв е бил животът на предците им и да изследват важни въпроси от британската социална история.

Ким Катрал, родената в Ливърпул звезда от „Сексът и градът”, е решена да разбули фамилна загадка за изчезнал роднина, която е издържала на времето в продължение на повече от седемдесет години. Движено от няколко важни следи, нейното разследване е изключително емоционално и води до шокиращо и болезнено разкритие.

Телевизионната водеща Давина МакКол прави някои интригуващи и изненадващи открития, докато се рови в семейното минало, и научава за френския си произход по майчина линия. Освен това тя узнава истината за историята, предавана през поколения, че английският род, на който е наследница, има кралска кръв.

Известният с прямотата си водещ в радио BBC Radio 1 Крис Мойлс неочаквано е завладян от емоции, когато се завръща към ирландските си корени. Крис се гордее със северния си произход, но винаги е чувствал, че сърцето му е в Ирландия.

Водещата на телевизионни предавания за дивата природа Кейт Хъмбъл знае твърде малко за родословието си. Това, което знае със сигурност е, че дядо й по бащина линия е бил тест пилот. Тя вярва, че дядо й пък от майчина страна е завършил в Колдиц. Нейното разследване води до някои вълнуващи разкрития.

Комикът Дейвид Мичъл се впуска в търсене на шотландските си корени. Той знае, че семейство Мичъл са били заможни овцевъди в Съдърленд. В продължение на почти един век три поколения от фамилията управлявали фермата Рибиджил, но по неясни причини се отказали през 1933 г. Дейвид иска да разбере защо са изоставили семейната традиция в овцевъдството след толкова много години.

Бащата на Мартин Фрийман, звездата от сериала „Офисът”, умира, когато той е само на 10 години. Родителите му са претърпели развод няколко години по-рано и Мартин на практика не знае почти нищо за предците си от бащина страна. Сега той е решен да попълни празнотите.

ПРЕМИЕРА: Необичайни заподозрени
(UNUSUAL SUSPECTS)
От 6 септември, всяка седмица от понеделник до сряда, 22:05

Необичайни заподозрени” е нова документална поредица, която представя някои от най-забележителните и интересни разследвания в съвременното правоприлагане.

Всеки едночасов епизод очертава подробно завършени случаи, които далеч не са прости и обичайни, а са придружени с множество обрати, многобройни заподозрени и извършителите на престъпленията са най-неочакваните личности, които почти са успели да се измъкнат.

Престъпленията, включени в това предаване, са най-различни – от убийство до изнудване, от сексуален тормоз до отвличане и много други. Използвайки новинарски кадри, записани обаждания до номер 911, домашни видеоклипове и възстановки, историите ще бъдат разказани чрез самите жертви и очевидци и следователите, които разнищват тези сложни криминални загадки.

И не забравяйте, че истинският виновник може би е по-близо, отколкото предполагате…

ПРЕМИЕРА: Детската болница на окръг Ориндж
(CHILDREN’S HOSPITAL OF ORANGE COUNTY)
От 13 септември, всеки понеделник и вторник, 15:45 и 20:50

Надниквайки зад кулисите в Детската болница на окръг Ориндж в Калифорния, тази поредица улавя драматичните моменти, хумора, скръбта и изненадите в живота на лекарския екип на болницата, пациентите и техните семейства.

От сърдечни операции до борбата с рака, „Детската болница на окръг Ориндж” отвежда зрителите на незабравимо пътуване през смелия, жесток и загадъчен свят на модерната педиатрия.

Сред случаите са:
• Неврохирургът Майк Мухонен забавлява децата с магически трикове, когато не упражнява хирургическа магия с новаторски методи.

• Сърдечният хирург Ричард Гейтс спира сърцето на новородено за близо четири часа, за да размени артерии, които са се разместили при развитието на бебето, в рядка и животоспасяваща операция.

• Детският хирург и баща на шест деца Джо Дауни използва най-новите лапароскопски техники, прокарвайки хирургическа сонда с видеокамера дълбоко в корема на дете. Минимално инвазивният метод не оставя почти никакви белези, а децата могат да се приберат вкъщи до няколко часа.

• Животът на бебетата, които тежат около 450 грама, се поддържа чрез сложни системи и благодарение на пълната всеотдайност на Джон Клиъри и неговия екип от неонаталната реанимация. Само преди няколко години тези бебета нямаше да имат шанс за оцеляване. Сега се прибират у дома и растат здрави.

• Най-новата технология за катетеризация, използваща двупланов рентгенов апарат, позволява на кардиолога Фаруч Берджис буквално да запушва дупка в сърцето на малко дете без да извършва опасната открита сърдечна операция.

 
По темата: ,